Skoleforløb


Legeskibet tilbyder undervisning i leg og bevægelse. Forløbet er som udgangspunkt tilrettelagt som klasseundervisning for to klasser ad gangen i tre dobbeltlektioner på alle hverdage. Det vil sige, at op til 6 skoleklasser kan besøge Legeskibet om dagen.

Undervisningen henvender sig primært til elever på mellemtrinnet, og tager udgangspunkt i praktisk leg og bevægelsesglæde, men indeholder også elementer af mindfulness, kreativitets- og samarbejdsøvelser.

Læs mere i Legeskibets skolemateriale


Fælles- og fri leg

Under et skoleforløb arrangerer Legesskibet fælles- og fri leg på havnen.

Fælleslegene er instrueret af Legeskibets legematroser. Gennem legene skal eleverne samarbejde, kæmpe, udfordre og hjælpe hinanden, mens de føres ind i Legeskibets legeunivers. Her møder de kaptajnen og hans skibe, sørøvere, de øde øer, havuhyre og havets store bølger.

Den frie leg foregår på Legeskibets mobile legeinstallation med to specielt indrettede 20-fods containere. Elever kan her prøve kræfter med:

  • En sjov og udfordrende klatre- og aktivitetsrute rundt på hele installationen
  • Sving, hop og udfordringer på Legeskibets parkourområde
  • Kæmp den gode kamp mod hinanden i Legeskibets kamparena
  • Fodboldturnering på panna-bane
  • Sømands-udstyr til træning på alle niveauer
  • Bevægelseslege på blødt underlag for de mindste
  • Mindst ti forskellige gamle og nye bordspil

Uddannede legematroser fra Gerlev

Legeskibets undervisning udføres af legematroserne, som er uddannede legeinstruktører fra Gerlev Idrætshøjskoles speciale: ”Leg og bevægelseskultur”. Undervisningen roses overalt, og især bemærker idrætslærere ofte, hvordan legematroserne formår at få selv de mest teenageramte til at engagere sig i aktiviteterne.© 2019 - LEGESKIBET