Legeskibet besøger NakskovSAMSUNG CSC
dsc_0480
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC


Legeskibet besøger Nakskov fra d. 10 til d. 16 maj. Under besøget afholder Træskibs sammenslutningen det årlige Pinsestævne, hvor Nakskov Havn danner ramme for udsigt til smukke gamle træskibe. Sammen med et lokalt madmarked med lollandske delikatesser skaber Nakskov en hyggelig atmosfære, som falder i ånd med årets TS-træf tema “Produktion, Handel og Søfart”.

Nakskov by er bygget op omkring havn og fjord og er et naturligt samlingspunkt for sociale aktiviteter. Med projekt “Porten til Nakskov fjord” er der fokus på Nakskovs blå byrum. Håbet er at det nye færgeanlæg kan renoveres og skabe adgang til fjord for blandet andet kajak og kano entusiaster. 

Legeskibet ser frem til at være en del af det blå rum i Nakskov og tilbyde leg og oplevelser for alle aldre.


PROGRAM

Legeskibet tilbyder aktiviteter ved Nakskov havn fra tirsdag den 10 maj til og med søndag den 16 maj.

Tirsdag den 10 maj
• Kl. 09.00 – 14.30 Skoletilbud
• Kl. 15.00 – 17.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Onsdag den 11 maj
• Kl. 09.00 – 14.30 Skoletilbud
• Kl. 15.00 – 17.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Torsdag den 12 maj
• Kl. 09.00 – 13.00 Aspirantkursus – Lukket arrangement
• Kl. 16.30 – 18.30 Visionssejlads – Lukket arrangement
Fredag den 13 maj
• Kl. 09.00 – 14.30 Skoletilbud
• Kl. 15.00 – 20.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Lørdag den 14 maj – TS-pinsetræf

• Kl. 10.00 – 13.00 Kom og leg, der er åbent for alle
• Kl. 15.00 – 17.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Søndag den 15 maj – TS-pinsetræf
• Kl. 10.00 – 16.00 Kom og leg, der er åbent for alle 
Mandag den 16 maj – TS-pinsetræf
• Kl. 10.00 – 14.00 Kom og leg, der er åbent for alle 

Der er kan forekomme ændringer i programmet blandet andet med opvisninger, kunstneriske eller faglige indlæg og livemusik om aftenen.

Skærmbillede 2016-05-08 kl. 22.43.29

Nakskovs’ motivation for at lege

Nakskov ser frem til Legeskibets besøg. Det sker i et år vor byen fejrer 750 års byjubilæum og Byskolen har 100 års jubilæum. Byskolen har udover læring fokus på at sundhed, kultur og fællesskab styrkes i kraft af liv, leg og fysisk aktivitet. Byskolen indviede sidste år en legeplads der netop sætter fokus på at stimulere børns leg.

At Nakskov fjord i år certificeres som naturpark af Friluftsrådet gør legeskibets besøg aktuelt og vedkommende. Vi har med vores projekt Porten til Nakskov fjord fokus at revitalisere Nakskovs blå Byrum og eksempelvis håber vi at de gamle færgeanlæg kan blive renoveret og skabe ny adgang til fjorden for kano og kajak folket. 

Lolland kommune arbejder med byrumsprogrammet “Revitalisering af Byrummet” og her har arkitekterne foreslået nogle ankerpunkter som fokusområder. Nemlig Honnørkajen, Toldboden og Havnebygningen, AxelTorv Jernbanepladsen.  

At Legeskibets besøg afsluttes ved at Skibet bliver en del af Træskibsstævnet der i år afholdes i Nakskov i pinsen vil kun være med til yderligere at sætte fokus på Nakskov havn. Nakskov havn er en aktiv industrihavn hvor MHI Vestas offshore Wind blandt andet bygger verdens største vindmølle vinger. På havnen sydsside finder du også virksomheder som Skagen og East Metal for blot at nævne et par stykker.

Vi ser frem til Legeskibets ankomst i Nakskov Havn.

Niels Halm – Bychef


Fremtidens legeområder i Nakskov

Legeskibet afholdt i forbindelse med besøg i Nakskov aspirantkursus for 28 udvalgte elever fra Fjordskolen, Madskovskolen og Stormarkskolen. Under kurset havde eleverne en række gode forslag til fremtidens legeområder i Nakskov.

  • Pladsen ved Rødbyvej har potentiale til et streetområde for de unge. Pladsen ligger i øjeblikket øde, men eleverne påpeger, at det er et sted de gerne vil komme, hvis der bygges et attraktivt område med skatebane, parkour, trampoliner, leg og byggeselv aktiviteter. De så gerne at området kunne benyttes på tværs af alder.
  • Havnen skal forbedre mulighed for bevægelse og udnytte områder til leg og aktiviteter. Eleverne så gerne mulighed for, at de kan låne fiskestænger og legeredskaber.
  • Område til trampoliner. Det kan enten foregå i en hal eller der kan bygges trampoliner ned i asfalten ved et nyt eller allerede eksisterende legeområde.
  • Dansehal med mulighed for at komme der sammen med sine venner og øve dans. Det kunne evt. etableres i samarbejde med eksisterende danseforeninger.
  • Indre fjord ved Nakskov havn ligger lidt afsidigt fra byen. Eleverne mener at området rummer gode muligheder for at etablere en naturlegeplads, hvor de kan trække sig væk og lave skjulesteder med mulighed for bål og et område med faciliteter til bevægelse.


Pointer fra eleverne

Eleverne så gerne mulighed for at trække sig væk fra de voksne og have ”skjulesteder” i byen til leg og bevægelse.
Eleverne vil gerne inkluderes i udvikling af nye legeområder.
Legeområderne behøver ikke at være pæne og poleret, men må gerne stå rå. Samtidig ser eleverne gerne at der er mulighed for at male og sættes deres præg på områderne, så de føler et tilhørsforhold til stederne.


Links


Del dine oplevelser og bidrag med erfaringer eller gode idéer vedrørende byudvikling og bevægelseskultur i din by.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 - LEGESKIBET