Legeskibets fjerde sommertogt slutter på Refshaleøen

Legeskibets fjerde sommertogt slutter på Refshaleøen

Siden 2015 har Legeskibet i sommerhalvåret sejlet Danmark rundt, ladet med oplevelser, bevægelsesglæde og inspiration. Undervejs har skibet lagt til kaj næsten 100 gange i danske havnebyer, hvor op mod 150.000 glade børn og voksne har leget med på kaj. I dag lægger Legeskibet til på Refshaleøen og afrunder dermed sit fireårige eventyr med togtafslutning fra den 26. – 29. september.

I Danmarks mange havnebyer udgør de blå byrum et markant potentiale, når det kommer til at danne ramme for leg, aktive fællesskaber, kulturelle oplevelser og bevægelsesglæde. Gennem fire år har Legeskibet sat fokus på dette potentiale med sommertogter, der sætter gang i en lang række aktiviteter både til lands og til vands.

Legeskibets projektleder Rasmus E. Casper glæder sig over Legeskibets succes med togterne:

”Det har været nogle forrygende togter, hvor vi er lykkedes med at skabe leg og glæde i de danske havnebyer. Vi er blevet taget rigtig godt imod, både af de mange besøgende, og af værtsbyerne, der har været gode til at udnytte de tilbud, som Legeskibet kommer med. Generelt er vi rigtig glade for sommertogternes store succes, og nu ser vi frem at arbejde videre med alle de erfaringer, som vi har gjort os i forhold til at inspirere levende legekultur”.

Den 26. september lægger Legeskibet for sidste gang til kaj, når skibet fra den 26. – 29. september fejrer den store togtafslutning på Refshaleøen i København. Legeskibet ligger ved Reffen, Københavns nye madmarked, som med alle sine kreativt indrettede madcontainere, værksteder, små virksomheder og musik i sig selv er udtryk for en levende legekultur omsat til et fællesskabs skabende byrum til glæde for alle. Det er noget vi kan li på Legeskibet!

Legeskib – og nu også Drømmeskib – med vind i sejlene
Legeskibet er skabt i et samarbejde mellem Gerlev Center for Leg & Bevægelse ved Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden med en femårig bevilling. Bevillingen udløber denne vinter, men samarbejdet mellem de to institutioner fortsætter. Allerede den 2. oktober 2018 kan man f.eks. opleve DRØMMESKIBET – et 400m2 stort maritimt legeunivers på M/S Museet for Søfart, der er udviklet i samarbejde mellem M/S Museet for Søfart og Legeskibet og finansieret af bl.a. Lauritzen Fonden.

Læs mere om ’Drømmeskibet’ på www.mfs.dk/droemmeskibet

Program for togtafslutning i København

Legeskibet åbner med aktiviteter på Refshaleøen fra onsdag den 26. september til og med lørdag den 29. september.

Onsdag d. 26/9
Kl. 09.00-14.30 – Skolebesøg
Kl. 15.00-17.00 – Leg på kaj for alle

Torsdag d. 27/9
Kl. 09.00-14.30 – Skolebesøg
Kl. 15.00-17.00 – Leg på kaj for alle

Fredag d. 28/9
Kl. 09.00-14.30 – Skolebesøg
Kl. 15.00-17.00 – Leg på kaj for alle

Lørdag d. 29/9 Legeskibets Store Legedag
Kl. 10.00-16.00 – Kom og leg, der er åbent for alle
Fællesleg, fri leg, workshops, god musik og leg for alle aldre.
Kort sagt et hav af gratis aktiviteter for hele familien.

Et havnebyrum fyldt med aktiviteter
Med fire sommertogter rundt i landet, har Legeskibet skabt midlertidige rum for aktive fællesskaber, leg og bevægelsesglæde på havnearealer i en lang række værtsbyer. Det er blå byrum, der er blevet bygget op omkring Legeskibets to specialindrettede containere fyldt med aktiviteter for alle aldre. Her er der gennemført seks daglige skoleforløb, legeaspirantkurser, dagsforløb om kreativitet og ungeinddragelse samt visionssejladser for byens beslutningstagere, administration og lokale ildsjæle. Det hele bidrager til en positiv ramme for udviklingsprocesser hen mod en fælles vision og strategi for levende legekultur i landets havnebyer.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>