Legeskibet afslutter årets togt med rekordhøje besøgstal

Denne sommer var det anden gang, Legeskibet transformerede Danmarks blå byrum gennem leg og bevægelsesglæde. Sidste år rundede besøgstallet 33.000. I år er det steget med næsten 25% til over 41.000. Tilfredsheden er således stor hos Finn Berggren, som er forstander for Gerlev Idrætshøjskole, der sammen med Lauritzen Fonden står bag Legeskibet.

Det hele startede den 5. maj i Køge, som var første stop på Legeskibets sommertogt 2016. Herefter fulgte yderligere 24 byer, og Legeskibet aflagde de 16 af dem et længere besøg. Den 27. september forlod Legeskibet Hundested, som var sidste værtsby inden togtafslutningen i København.

Besøgstallet er i år oppe på over 41.000, hvilket er en stigning på næsten 25% sammenlignet med godt 33.000 besøgende i 2015, der var Legeskibets første år.

Antallet af skoleelever, der har modtaget mindst halvanden time af Legeskibets særlige legeundervisning, var sidste år omkring 4.035. Dette antal er steget til 5.374 elever fordelt på 96 skoler og 243 skoleklasser. Herudover er 293 lærere og pædagoger blevet inspireret til at bruge leg aktivt i deres undervisning – som bevægelsesaktivitet, men i lige så høj grad for at stimulere fællesskab, trivsel og kreativitet.

Desuden kunne man denne sommer opleve Legeskibet på Folkemødet på Bornholm, til åbningen af Ofelia Plads på Kvæsthusmolen i København, under TV 2 på Tour i Bogense og ikke mindst ved Kongens Togt i Kalundborg.

 

14 visionssejladser med lokale aktører og borgere

Foruden de mange legeaktiviteter, arrangerer Legeskibet også visionssejladser, der bidrager til Legeskibets vision om at revitalisere de blå byrum i Danmark.

I år er der genneført 14 af disse sejladser i forskellige byer, og med om bord har der været borgmestre, byrådsmedlemmer, foreningsledere, virksomheder, kultur- og skoleinstitutioner, forvaltninger samt almindeligt engagerede borgere. Målet er, med udgangspunkt i værdier og kulturhistorie, at skabe en fælles visionsproces omkring den enkelte havnebys strategi i forhold til leg, fællesskab og bevægelseskultur.

Danmarks havnebyer skal fyldes med bevægelsesglæde

Forstander for Gerlev Idrætshøjskole, Finn Berggren, udtrykker stor tilfredshed med årets sommertogt.

”Hver eneste gang, Legeskibet lægger til, skaber det liv og begejstring – og i hele 26 forskellige byer har vi kunnet se, hvordan børn, unge, forældre og bedsteforældre samles om inspirerende aktiviteter, Legeskibet byder på. Kombineret med de mange visionssejladser, kan vi tydeligt mærke, hvordan vi aktivt er med til at inspirere til den transformation af de blå byrum, som er Legeskibets ultimative mål,” fortæller han og fortsætter:

”Det, at vi i år har haft markant flere besøgende end sidste år, bekræfter min fornemmelse af, at danskerne deler vores drøm om at fylde Danmarks havnebyer med bevægelsesglæde.”

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>