Legeskibet besøger KertemindeIMG_0049 (1)
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Legeskibet lægger til i Kerteminde fra den 19 maj til og med den 25 maj. Kerteminde havn består af flere områder og strækker sig tværs igennem byen med lillstrandens jolle- og fjordfiskeri, den gamle renæssancehavn, fiskerihavnen samt den moderne marina.

Kerteminde Kommune er i gang med at udvikle havnen med mål om, at havnen skal udgøre et aktivt byrum samt skabe sammenhæng mellem by og kysten ved Kerteminde. Havnen skal være levende og der skal være åbent for liv på kajen med borgere, besøgende såvel som flere sejlbåde. Kerteminde vil gerne skabe en god atmosfære på havnen og få flere til at opholde sig på havneområderne.

Legeskibet glæder sig til at være en del aktiviteterne på Kerteminde havn og sprede bevægelsesglæde for alle aldre.


Kertemindes’ motivation for at lege

Kerteminde – ”Haven ved Havet” har med sin kystnære beliggenhed, med optimal adgang til havet,  altid været et samlingspunkt for byens borgere og tiltrækkende for turister. I de senere år er der igangsat udviklingsprojekter som styrker dette særkende for Kerteminde.

Etablering af en Jollehavn, som med sine kønne skure og attraktive beliggenhed, fungere som rammen om en forening med kærlighed til havet. Søbadet på den yderste havnemole, som et  unikt samlingssted for vinterbadere og folk som nyder den tætte adgang til at bade i havet. Den historiske Renæssancehavnen som har bundet byen og havet sammen til et opholdsrum for alle generationer, der nyder at hygge med madkurven, kaffen, se at de unge springer i vandet, se bådene der sejler,  og fiskere som blot ønsker en stille stund med fangsten.

Fjord og Bæltcentret  ligger som en attraktion, og giver gæsterne indsigt i  forskning samt  Nord og Fjord.  Og i begge ender af kysten omkring Kerteminde By, ligger de to strande som tiltrækker gæster fra hele Fyn.  Kerteminde Marina er gentagne gange kåret som den bedste i Danmark, og Kerteminde Sejlklub skaber, med sit rige foreningsliv og aktiviteter, grobund for at mange børn og unge lære sejlerlivets glæder.

Kerteminde Kommune har igangsat  en  havneudviklingsproces for at skabe den optimale sammenhæng mellem by, hav og kyst . Via borgermøder, events og spørgeskemaer, er der begyndt at tegne sig et billede af visionen for fremtidens havn – som med den særlige maritime stemning og den lidt rå og uhøjtidelige karakter – skal sikre fortsat fokus på arkitektur, bevaringsværdier, byrum og byliv, kunst og kultur, rekreative kvaliteter og trafik og parkering

Birgit Jarly – Konsulent for Erhverv og Turisme, Politik og Strategi


PROGRAM

Legeskibet tilbyder aktiviteter på Kerteminde havn fra torsdag den 19 maj til og med onsdag den 25 maj.

Torsdag den 19 maj
• Kl. 9.00-14.30 Skoletilbud
• Kl. 15.00-17.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Fredag den 20 maj
• Kl. 9.00-14.30 Skoletilbud
• Kl. 15.00-17.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Lørdag den 21 maj
• Kl. 13.00 – 19.00 Legeskibet Play holder åbent for alle
Søndag den 22 maj
• Kl. 10.00 – 16.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Mandag den 23 maj
• Kl. 9.00-14.30 Skoletilbud
• Kl. 15.00-17.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Tirsdag den 24 maj
• Kl. 09.00 til ca. 13.00 – Aspirantkursus – Lukket arrangement
• Kl. 16.00-18.30 Visionssejlads – Lukket arrangement
Onsdag den 25 maj
• Kl. 9.00-14.30 Skoletilbud

Der er kan forekomme ændringer i programmet blandet andet med opvisninger, kunstneriske eller faglige indlæg og livemusik om aftenen.

Kerteminde havn


kerteminde legeskibet

Del dine oplevelser og bidrag med erfaringer eller gode idéer i forhold til byudvikling og bevægelsesglæde i din by.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 - LEGESKIBET