Legeskibet besøger Bagenkop


Legeskibet lægger til i Bagenkop fra den 14 til den 17 juli. Bagenkop er kendt som en charmerende landsby der ligger i det aller yderste af Danmark geografisk placeret mellem skov og strand. Bagenkop har en maritime tradition og er netop i gang med at gendanne Sydlangeland Maritime Efterskole som forventes at åbne dørerne for nye elever til august 2016.

Bagenkop havn består af fire havnebassiner, et til Erhvervsfiskere, et til småjolle/reparationshavn, lysbåde-/turbådehavn samt det gamle færgebassin hvor Langeland – Kiel, sejlede frem til 2003. Det sidste nævnte er under udvikling og skal være et område til leg, læring og bevægelse for traditionelle og nye vandsportsgrene.

Legeskibet besøger Bagenkop i forbindelse med den årlige havnefest, der tiltrækker op til 5.000 fordelt på fire dage fra d – 14/7 – 17/7. Legeskibet byder i disse dage på leg og aktiviteter for alle aldre.


PROGRAM

Legeskibet tilbyder aktiviteter ved Bagenkop havn fra torsdag den 14 juli til og med søndag d. 17 juli.

Torsdag den 14 juli
• Kl. 16.00 – 19.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Fredag den 15 juli
• Kl. 10.00 – 17.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Lørdag den 16 juli
• Kl. 10.00 – 17.00 Kom og leg, der er åbent for alle
Søndag den 17 juli
• Kl. 11.00 – 14.00 Kom og leg, der er åbent for alle

Der er kan forekomme ændringer i programmet blandet andet med opvisninger, kunstneriske eller faglige indlæg og livemusik om aftenen.

Billede af Bagenkop havn, kopi 2

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Bagenkops’ motivation for at lege

Bagenkop er geografisk placeret mellem det grønne og blå element. I august 2014 indledte borgerne og foreningslivet et samarbejde med DGI Faciliteter & Lokaludvikling for at igangsætte et udviklingsarbejde, der skulle synliggøre byens nuværende stedbundne potentialer samt via borgerinddragelse skabe idéer til fremtidens udvikling i Bagenkop.

Byens historie og udviklingsmuligheder er dog uomtvisteligt forbundet med ” det blå element”. Bagenkop Havn har 4 bassiner, hvor færgebassinet er det eneste der ikke er aktivt og her er idéen at dette skal danne rammen om byens ” blå trædesten”  AQTIV Bagenkop. I samarbejde med bl.a. LOA Fonden er en idégruppe i gang med at udvikle Danmarks første multibane på vand.

Idéen med AQTIV Bagenkop er at færgebassinet skal bruges som ” kravlegård” til leg, læring og bevægelses område for traditionelle og nye vandsportsgrene inden man via den gamle færgemole kan udfordre det rigtige ” blå element”.

Ved Legeskibets besøg d. 11/7 – 14/11 afholdes Bagenkop By- og Havnefest der har været afholdt siden 1959. Hele overskuddet fra havnefesten går til drift, vedligeholdelse og udvikling af byens samlingspunkt Bagenkop Hallen. Havnefesten gennemføres på frivillig basis af ca. 400 frivillige og der er tæt på 5000 besøgende hvert år.


Links


Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 - LEGESKIBET